Kalsium ja D-vitamiini

KALSIUM JA D-VITAMIINI OVAT TÄRKEITÄ LUUSTON JA ELIMISTÖN KANNALTA

Kalsium

Kalsiumia tarvitaan luuston rakentamiseen ja ylläpitämään vahva luusto läpi elämän. Noin 80-90% luun mineraalipitoisuudesta koostuu kalsiumista ja fosforista. Kalsiumin puute voi johtaa luiden heikkenemiseen, mikä puolestaan voi johtaa osteoporoosin syntyyn.

Kalsiumin tärkein tehtävä on toimia luuston keskeisenä rakennusaineena. Luusto on elävää kudosta, joka uusiutuu läpi koko elämän. Kalsiumilla on myös tärkeä merkitys lihasten ja hermojen toimintassa sekä veren hyytymisessä. Jos verenkierrossa ei ole tarpeeksi kalsiumia, niin keho ottaa tarvittavan kalsiumin luustosta, mikä heikentää sitä. Siksi päivittäisen ruokavaliosi tulee sisältää kalsiumia.

Lue lisää kalsiumista!

D-VITAMIINI

D-vitamiini on yksi ihmisen tarvitsemista rasvaliukoisista vitamiineista. D-vitamiini on steroidihormoni, jonka esimuotoa muodostuu ihossa ja jota saadaan ruoasta.

Kalsiumin imeytymiseen tarvitaan D-vitamiinia. Tämä puolestaan ​​vaikuttaa luuston vahvuuteen. D-vitamiinin puutteesta seuraa myös kalsiumin puute, mikä tarkoittaa, että luun mineralisaatio häiriintyy. Tällöin kyseessä on osteomalasia. Voit pyytää lääkäriäsi testaamaan D-vitamiinitasosi, joka osoittaa, onko sinulla D-vitamiinin puutos vai ei. Osteoporoosia sairastavan hoitoon kuuluu, että hänen D-vitamiinin saantinsa riittävyys varmistetaan verikokeella.

Lue lisää D-vitamiinista!

KALCIPOS -TUOTTEET

Kalcipos-tuoteperheen valmisteet kalsiumin ja D-vitamiinin puutteen ehkäisyyn ja hoitoon.